به گزارش تحریریه، نخستین مزایده خودروهای معیوب شرکت ایران خودرو در سال 1400 در حالی برگزار شد که پس از کاهش قیمت دلار انتظار می رفت مردم شاهد قیمت های منطقی تری باشند، اما واقعیت چیز دیگری بود. به طوریکه این گمانه تقویت شده است که مدیران ایران خودرو با اطلاع از کاهش قیمت دلار و ریزش بازار خودرو اقدام به برگزاری مزایده کردند تا بتوانند محصولات خودرو را در قیمت های بالاتری بفروشند.
در این مزایده برای تولیدات داخلی یا داخلی شده مانند پژو 405، پژو پارس، انواع سمند، دنا و ... قیمت هایی به عنوان قیمت پایه درج شده بود که در صورت 20 درصد بالاتر خریدن؛ برای مشتریان با قیمت بازار(باتوجه به عیب، عدم وجود کارت گارانتی و درج مزایده ای بودن در سند خودرو که از قیمت آن می کاهد) برابری می کرد و توجیه اقتصادی نداشت. جالب اینکه تمام این محصولات روی پلتفورم پژو 405 ساخته شده اند و ایران خودرو در 30 سال گذشته یک ملت را با پلفورم 405 متعلق به بنجل ساز فرانسوی یعنی پژو سرگردم کرده است، اما این همه شگفتی بازار نبود.
درج قیمت پایه 970 میلیون تومان برای پژو 508 جالبترین نکته مزایده اردیبهشت ایران خودرو بود. درحالیکه قیمت مدل 2021 پژو 508 تنها 37 هزار دلار معادل 800 میلیون تومان است و ایران خودرو آنرا به صورت قطعه و بدون تعرفه موثر نزدیک به 130 درصدی وارد کشور کرده است، درج قیمت پایه 970 میلیون تومانی برای مدل 4 سال پیش این بنجل ساز فرانسوی نشان داد که اقتصاد سیاسی صنعت خودرو در ایران از اصل بی تعارف غارت همه جانبه مردم تبعیت می کند. علاوه بر این، ایران خودرو به کارگران خود ماهیانه 300 دلار پرداخت می کند و پژو بیش از 2000 یورو؛ و در فرانسه برخلاف ایران از انرژی نزدیک به رایگان هم خبری نیست. یعنی این محصول باید در ایران با قیمت پایینتری نسبت به فرانسه عرضه شود.
شورای رقابت به جای تمرکز بر شکست انحصار صنعت خودرو و آزادسازی واردات به بازی ضدشرعی قیمتگذاری روی آورده و هر از گاهی یک جنگ زرگری با ایران خودرو و سایپا راه انداخته و در نهایت قیمت ها را افزایش می دهد.
درحالیکه به بهانه بحران ارزی در 3 سال اخیر جلوی واردات خودرو(علیرغم تعرفه های موثر نزدیک به 130 درصدی) گرفته شده است، کشور درگیر جنگ سوریه واردات خودرو را ممنوع نکرده است.
پایان/
نظر شما